Scurt istoric

Va propunem o selectie a celor mai importante momente din istoria companiei noastre. Veti afla informatii care pornesc inca din secolul al XVI-lea.

  • Secolul al XVI-lea - de atunci dateaza primele insemnari istorice despre Iazul Morilor - o deviatie special realizata a raului Buzau, care traversa orasul si din care porneau si alte ramificatii, apa find folosita nu numai pentru actionarea instalatiilor de macinat, ci si pentru udatul gradinilor si nevoile macelariilor si tabacariilor.
  • Anii 1844-1859 - captarea a trei izvoare, din care apa era inmagazinata in trei rezervoare de unde era luata cu sacalele si transportata in oras.
  • Tot in aceasta perioada a fost realizat un apeduct alimentat cu apa din raul Buzau. Canalul a fost pietruit in 1866.
  • 1871 - anul aparitiei primului Regulament de utilizare si intretinere a "retelelor" primare de apa, emis de Consiliul de Higiena si Salubritate Publica.
  • 29 iunie 1896 - semnarea unui contract cu ing. Nicolae Cucu din Bucuresti, prin care este comandata realizarea alimentarii cu apa potabila a orasului. Este de notat ca autoritatile vremii si specialistii contactati in acest sens au hotarat sa adopte varianta captarii apelor subterane.
  • 1902 - eliberarea primelor autorizatii privind concesiunile la particulari. Au fost racordate la retea 15 imobile de pe strazile Unirii, I.C. Bratianu si B-dul Elisabeta (actualmente Garii), in 1904 fiind inregistrati 25 de consumatori.
  • 11 iunie 1924 - in sedinta extraordinara a Comisiei Interimare s-a propus contractarea unui imprunut de 15 milioane de lei necesar pentru rezolvarea problemei alimentarii cu apa a intregului oras si construirea unui al doilea rezervor in Crang.
  • 11 octombrie 1938 - administrarea si exploatarea instalatiilor de alimentare cu apa trec din grija Primariei in sarcina intreprinderilor edilitare buzoiene, care au purtat, in timp, diverse nume: Intreprinderea de Gospodarie Comunala, Intreprinderea de Gospodarie Oraseneasca, GOSCOM, Regia Autonoma Municipala.
  • 1 ianuarie 2008 - prima zi de functionare a Companiei de Apa Buzau, societate comerciala infiintata prin divizarea Regiei Autonome Municipale (Hotararea Consiliului Local al Municipiului Buzau nr. 277 din 29.11.2007).

Incidente

Dezvoltare / investitii

Pentru noi constituie obligatii esentiale sa facem eforturi pentru modernizarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor de lucru si sa continuam investitiile pentru cresterea ratei de acces a buzoienilor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Noutati / comunicate de presa

Formulare

Analize calitatea apei

Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calitatii apei potabile avizate de DSP Buzau, intocmite in conformitate cu legislatia in vigoare citeste mai mult

Club H2O

Intrati in club H2o

Doriti sa aflati informatii noi despre apa, importanta sa pentru noi toti, despre protectia mediului si despre activitatile organizate de Compania de Apa in acest sens? Intrati in Club H2O!

De la momentul infiintarii sale, Compania de Apa a fost in mijlocul comunitatii pe care o deserveste. Am inscris in valorile noastre fundamentale grija pe care o datoram fata de informarea clientilor nostri, cresterea gradului de constientizare a publicului vizavi de problematica mediului inconjurator, educarea unor comportamente responsabile fata de sursele de apa si consumul de apa. Sugestiile dumneavoastra privitoare la dezvoltarea Club H20 sunt binevenite.