POS Mediu, in judetul Buzau

Programul de investitii cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial de Mediu (POS Mediu) 2007-2013, Axa Prioritara 1, s-a concretizat la Buzau prin doua proiecte, in valoare totala de peste 85 de milioane de euro.

1. Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau

Inceput in anul 2011, proiectul a avut o valoare finala de 341.661.747 lei, fara TVA , din care 77,25 % - contributia Uniunii Europene, 11,81% - contributie de la Bugetului de stat, 1,81% - contributia autoritatilor locale si 9,13% - contributia Companiei de Apa S.A. Buzau. Proiectul s-a desfasurat in cinci mari aglomerari din judet, Buzau, Rm. Sarat, Pogoanele, Patarlagele si Nehoiu si a fost structurat pe mai multe contracte de servicii si lucrari.

2. Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa in judetul Buzau

In luna ianuarie 2015, Compania de Apa a semnat un nou contract de finantare pentru proiectul "Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa in judetul Buzau"cu o durata de implementare de 12 luni. Prin acest proiect au fost realizate investitii in tratarea si distribuirea apei potabile in municipiul Buzau si in localitatile Spataru, Sapoca, Vernesti, Niscov, Mierea, Carlomanesti, Candesti si Sasenii Vechi.

Valoarea acestui proiect a fost de 99.481.678 lei, fara TVA, din care: 90,94% - finanţare nerambursabila, din Fondul de Coeziune si din bugetul de stat. Diferenta reprezinta contributie de la bugetul local (0,92%) si contributia Operatorului Regional, din credit BERD (8,14%).

Investitiile finantate prin POS Mediu au fost materializate prin intermediul gestiunii Unitatii de Implementare a Proiectului (UIP) din cadrul Companiei de Apa Buzau.

Persoane de contact:

- Cristina Nedelcu, manager UIP, e-mail: piu.buzau@cabuzau.ro; tel. 0238 402221;

- Mariana Turcu, Ofiter Relatii Publice, (mariana.turcu@cabuzau.ro;0238 402205).

Incidente

Dezvoltare / investitii

Pentru noi constituie obligatii esentiale sa facem eforturi pentru modernizarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor de lucru si sa continuam investitiile pentru cresterea ratei de acces a buzoienilor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Noutati / comunicate de presa

Formulare

Analize calitatea apei

Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calitatii apei potabile avizate de DSP Buzau, intocmite in conformitate cu legislatia in vigoare citeste mai mult

Club H2O

Intrati in club H2o

Doriti sa aflati informatii noi despre apa, importanta sa pentru noi toti, despre protectia mediului si despre activitatile organizate de Compania de Apa in acest sens? Intrati in Club H2O!

De la momentul infiintarii sale, Compania de Apa a fost in mijlocul comunitatii pe care o deserveste. Am inscris in valorile noastre fundamentale grija pe care o datoram fata de informarea clientilor nostri, cresterea gradului de constientizare a publicului vizavi de problematica mediului inconjurator, educarea unor comportamente responsabile fata de sursele de apa si consumul de apa. Sugestiile dumneavoastra privitoare la dezvoltarea Club H20 sunt binevenite.