Calcul apa meteo

APA METEO

Apele pluviale sunt apele de canalizare care provin din precipitații atmosferice. Trebuie să precizăm că Operatorul Regional Compania de Apă S.A. Buzău nu încasează o taxă "pe apa de ploaie", ci prestează serviciul de evacuare apă meteorică, care include: colectarea, transportul și epurarea apei pluviale. În conformitate cu prevederile Regulamentului Serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, art. 196:

a) Cantitatea de apă meteorică preluată de rețeaua de canalizare (Qm) se determină prin înmulțirea cantității specifice de apă meteorică (K), comunicată de A.N.M. (Autoritatea Națională de Meteorologie) pentru luna anterioară prestării serviciului de evacuare apă meteorică, cu suprafețele totale (S), declarate de fiecare utilizator și cu coeficientul de scurgere (C), de 0,70 pentru persoane juridice (agenți economici, instituții publice, etc.) si pentru persoane fizice (inclusiv asociațiile de proprietari).

b) În cadrul contractelor de furnizare se va utiliza următoarea formulă: Qm = K x S x C

Incidente

Dezvoltare / investitii

Pentru noi constituie obligatii esentiale sa facem eforturi pentru modernizarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor de lucru si sa continuam investitiile pentru cresterea ratei de acces a buzoienilor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Noutati / comunicate de presa

Formulare

Analize calitatea apei

Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calitatii apei potabile avizate de DSP Buzau, intocmite in conformitate cu legislatia in vigoare citeste mai mult

Club H2O

Intrati in club H2o

Doriti sa aflati informatii noi despre apa, importanta sa pentru noi toti, despre protectia mediului si despre activitatile organizate de Compania de Apa in acest sens? Intrati in Club H2O!

De la momentul infiintarii sale, Compania de Apa a fost in mijlocul comunitatii pe care o deserveste. Am inscris in valorile noastre fundamentale grija pe care o datoram fata de informarea clientilor nostri, cresterea gradului de constientizare a publicului vizavi de problematica mediului inconjurator, educarea unor comportamente responsabile fata de sursele de apa si consumul de apa. Sugestiile dumneavoastra privitoare la dezvoltarea Club H20 sunt binevenite.