Poluarea apelor

Fiecare roman utilizeaza in medie 170 de litri de apa potabila pe zi care se deverseaza in reteaua de colectare a apelor uzate menajere. Deversarea acestei ape necesita tratamente din ce in ce mai grele. De aceea, este foarte important sa acordam atentie lucrurilor pe care le trimitem spre natura impreuna cu apa pe care o folosim.

Iata cum, cu un minim efort, putem evita contaminarea mediului:

  • Putem evita deversarea in reteaua de apa uzata a tuturor substantelor si obiectelor periculoase pentru om si mediu: obiecte solide, taioase, medicamente, produse chimice sau toxice.
  • Pentru toate aceste produse poluante, primaria va indica locurile de descarcare optime sau sistemul de descarcare si locurile de colectare.
  • Atunci cand spalati rufe, vesela, gresie sau faianta, reduceti doza de detergent. Ca maniera generala, folositi produse biodegradabile sau fara fosfati.

Legislatie speciala:

Legea apelor (nr. 107 din 25 septembrie 1996)

Ordonanta de Urgenta nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protectia mediului

Ordonanta de Urgenta nr. 152 din 10 noiembrie 2005 privind prevenirea si controlul integrat al poluarii

Incidente

Dezvoltare / investitii

Pentru noi constituie obligatii esentiale sa facem eforturi pentru modernizarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor de lucru si sa continuam investitiile pentru cresterea ratei de acces a buzoienilor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Noutati / comunicate de presa

Formulare

Analize calitatea apei

Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calitatii apei potabile avizate de DSP Buzau, intocmite in conformitate cu legislatia in vigoare citeste mai mult

Club H2O

Intrati in club H2o

Doriti sa aflati informatii noi despre apa, importanta sa pentru noi toti, despre protectia mediului si despre activitatile organizate de Compania de Apa in acest sens? Intrati in Club H2O!

De la momentul infiintarii sale, Compania de Apa a fost in mijlocul comunitatii pe care o deserveste. Am inscris in valorile noastre fundamentale grija pe care o datoram fata de informarea clientilor nostri, cresterea gradului de constientizare a publicului vizavi de problematica mediului inconjurator, educarea unor comportamente responsabile fata de sursele de apa si consumul de apa. Sugestiile dumneavoastra privitoare la dezvoltarea Club H20 sunt binevenite.