[20.03.2019] Ziua Mondiala a Apei 2019

Compania de Apa Buzau se alatura eforturilor globale de constientizare a importantei apei pentru viata, marcand Ziua Mondiala a Apei - 22 Martie 2019 printr-un calendar de actiuni speciale, gandit in asa fel incat sa genereze cat mai multe reactii si o implicare cat mai mare a buzoienilor.

La nivel global, tema Zilei Mondiale a Apei 2019 este "Nimeni nu este lasat in urma". Este o tema generoasa, pe care trebuie sa o imbratisam cu totii, pentru ca evidentiaza faptul ca apa este un drept universal. La Buzau, am adaugat acestei teme sloganul "Iubesc viata, pretuiesc apa".

Actiunile organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Apei se vor desfasura in Buzau, Patarlagele si Pogoanele si sunt facilitate de o colaborare inter-institutionala concretizata prin parteneriate semnate de Compania de Apa cu Inspectoratul Scolar Judetean, Liceul Tehnologic "Costin D. Nenitescu" Buzau, Liceul Tehnologic "Henri Coanda" Buzau, Liceul Teoretic Pogoanele si Liceul Teoretic "Radu Vladescu" Patarlagele. Calendarul actiunilor cuprinde vizitarea unor surse de apa, statii de tratare a apei potabile si de epurare a apei uzate din localitatile amintite, reconstituirea circuitului tehnologic al apei, o campanie de constientizare pe retelele de socializare, participarea la simpozioane tematice interdisciplinare.

PROGRAMUL ACTIVITATILOR:

- vineri, 22 martie, ora 10.00 - vizitarea Sursei de Apă Crâng de catre elevi ai Liceului Tehnologic "Costin D. Nenitescu"

- vineri, 22 martie, ora 10.00 - prezentarea Statiei de Epurare din Pogoanele elevilor din anii terminali ai Liceului Teoretic Pogoanele

- vineri, 22 martie, ora 8.30 - circuit explicativ al punctelor tehnologice responsabile de transportul, tratarea si epurarea apei; participa o grupa de elevi si profesori ai Liceului Teoretic "Radu Vladescu" - Patarlagele

- sambata, 23 martie, ora 9.30 - participarea la simpozionul international "Apa - un miracol", organizat de Inspectoratul Scolar Judetean in aula Colegiului National Pedagogic "Spiru Haret"

- luni, 25 martie, ora 11.00 - prezentare de specialitate a problematicii apei in cadrul unui eveniment organizat de Liceul Tehnologic "Henri Coanda" Buzau.