[24.09.2019] Informare de presa

 

 

Semnarea contractului de finanțare pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Buzău este iminentă!

 

 

Vești bune pentru buzoieni! Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, a anunțat, în cadrul Forumului Regional al Apei Dunăre - Europa de Est 2019, că Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Buzău, pregătit de Compania de Apă S.A. Buzău, este în calupul fruntaș de proiecte pe segmentul de apă și apă uzată, contractul de finanțare urmând să fie semnat în cursul lunii octombrie. Forumul Regional are loc în perioada 23-25 septembrie, la Palatul Parlamentului, în cadrul EXPOAPA 2019. La manifestarea organizată de Asociația Română a Apei participă activ și Compania de Apă S.A. Buzău.

Potrivit reprezentantului Guvernului României, 11 proiecte se află în fază avansată de pregătire (Satu Mare, Suceava, Teleorman, Brăila, Ilfov - EuroApaVol, Sibiu-Făgăraş, Buzău, Argeş, Iaşi, Oneşti şi Ghidigeni), în valoare de 2,61 miliarde de euro, din care pentru o valoare de 598 milioane de euro se estimează contractare la începutul lunii octombrie 2019, aferentă a patru proiecte - Satu Mare, Buzău, Oneşti şi Ghidigeni.

În valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Buzău, în perioada 2014 - 2020 cuprinde 23 de UAT - uri (alimentare cu apă - 42 de localități din 19 UAT - uri, canalizare menajeră - 58 de localități din 16 UAT uri).

Implementarea Proiectului conduce la o creștere a gradului de deservire cu apă a populației la 98% și la o creștere a gradului de colectare a apelor uzate la 83,3% în aria finală de operare. Principalii indicatori fizici ai Proiectului, rezultați după finalizarea Studiului de Fezabilitate, sunt: 350 km de rețele de apă (cu stațiile de pompare aferente), 57 de foraje noi, 23 de stații de tratare și de clorinare a apei potabile, 24 de rezervoare de înmagazinare a apei potabile, 441 km de rețele de canalizare (cu stațiile de pompare aferente), 2 stații de epurare noi și 2 stații de epurare reabilitate  2 dispecerate regionale pentru apă potabilă și pentru canalizare/epurare.

Având în vedere scurtul timp rămas până la semnarea celui mai mare contract de finanțare de care a beneficiat până în prezent județul nostru, echipa de conducere a Companiei de Apă S.A. Buzău se angajează în fața buzoienilor că imediat după contractare va gestiona cu maximă responsabilitate și eficiență toate etapele de implementare a Proiectului, de la licitații până la execuție. În acest fel, ne respectăm datoria de a asigura o accesibilitate cât mai largă a serviciilor de apă și apă uzată și de a îmbunătăți calitatea acestor servicii. Fiți alături de noi în a face lucrurile mai bine!


Incidente

Dezvoltare / investitii

Pentru noi constituie obligatii esentiale sa facem eforturi pentru modernizarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor de lucru si sa continuam investitiile pentru cresterea ratei de acces a buzoienilor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Noutati / comunicate de presa

Formulare

Analize calitatea apei

Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calitatii apei potabile avizate de DSP Buzau, intocmite in conformitate cu legislatia in vigoare citeste mai mult

Club H2O

Intrati in club H2o

Doriti sa aflati informatii noi despre apa, importanta sa pentru noi toti, despre protectia mediului si despre activitatile organizate de Compania de Apa in acest sens? Intrati in Club H2O!

De la momentul infiintarii sale, Compania de Apa a fost in mijlocul comunitatii pe care o deserveste. Am inscris in valorile noastre fundamentale grija pe care o datoram fata de informarea clientilor nostri, cresterea gradului de constientizare a publicului vizavi de problematica mediului inconjurator, educarea unor comportamente responsabile fata de sursele de apa si consumul de apa. Sugestiile dumneavoastra privitoare la dezvoltarea Club H20 sunt binevenite.