[30.08.2017] Prezentare SF POIM

Prezentarea Studiului de Fezabilitate pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din Judetul Buzau, in perioada 2014 - 2020

Compania de Apa S.A. Buzau, impreuna cu Asocierea ROMAIR CONSULTING S.R.L. - SEARCH CORPORATION S.R.L. - CONSULGAL CONSULTORES DE ENGENHARIA E GESTAO S.A., cu sprijinul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "ADI Buzau 2008", au organizat, miercuri, 30.08.2017, prezentarea  Studiului de Fezabilitate pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din Judetul Buzau, in perioada 2014-2020, Studiu cofinantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Este al doilea pas important facut de operatorul regional buzoian in procesul de implementare a celui mai mare proiect de investitii in infrastructura locala, dupa semnarea, in data de 03.02.2017, a primului Contract de Finantare din cadrul POIM. In etapa de investitii POIM 2014-2020, Compania de Apa S.A. Buzau va continua procesul de dezvoltare a infrastructurii de apa şi apa uzata in aria de operare, pentru a asigura accesul la servicii de alimentare cu apa şi de canalizare, conforme cu normele europene privind calitatea acestor servicii. In valoare de peste 200 de milioane de euro, Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din Judetul Buzau, in perioada 2014 - 2020 cuprinde 24 de UAT - uri (alimentare cu apa - 43 de localitati, canalizare menajera - 58 de localitati). Implementarea Proiectului conduce la o crestere a gradului de deservire cu apa a populatiei de la 91% la 96% si la o crestere a gradului de  colectare a apelor uzate de la 66% la 87% in aria finala de operare.

Principalii indicatori fizici preliminari ai Proiectului sunt:

- 350 km de retele de apa (si statii de pompare aferente);

- 57 de foraje noi;

- 16 statii de tratare/clorinare a apei potabile;

- 24  de rezervoare de inmagazinare a apei potabile;

- peste 620 km de retele de canalizare (si statii de pompare aferente);

- 3 statii de epurare noi si 4 statii de epurare reabilitate;

- 2 dispecerate regionale pentru apa potabila si pentru canalizare/epurare.

BIROUL DE PRESA