Canalizare - epurare

Reteaua de canalizare a Buzaului este realizata in sistem mixt:

In zonele de locuinte exista o retea unitara, atat pentru ape uzate menajere, cat si pentru ape pluviale. In zona industriala, in partea de sud a municipiului, exista doua retele pentru ape uzate menajere: una pentru ape uzate menajere si industriale pre-epurate, cealalta pentru ape conventionale curate si ape pluviale.

Canalizare - epurare

Orasul dispune de 4 colectoare principale, constituite in sistem unitar. Acestea se formeza in partea de N-V a municipiului si se termina in partea de S-E. Inainte de investitia realizata prin programul ISPA, gradul de colmatare a colectoarelor era unul foarte mare, ceea ce a condus la disfunctiuni evidente in exploatarea retelei de canalizare. In prezent, reteaua este bine intretinuta, fara a mai exista colmatari. Prin programul ISPA, au fost realizati 27,7 km de retea de canalizare si 24 de km de racorduri de canalizare; pe Aleea Industriilor, s-a proiectat si construit o noua camera deversoare; au fost executate statii de pompare a apelor uzate si pluviale in cartierele Posta si Mihai Vitezu; au fost achizitionate echipamente pentru verificarea si intretinerea retelei. In pezent, posibilitatile de deservire a populatiei Buzaului in ceea ce priveste serviciile de alimentare cu apa si canalizare au ajuns la 100%.

Indicatorii serviciului de alimentare cu apa si canalizare in localitatile zonei de competenta

Tipul localitatii
Abonati persoane fizice Abonati
Abonati institutii si agenti economici
Lungimea retelelor de apa (km)
Lungimea retelelor de canalizare (km)
Volumul de apa distribuita (mii de mc)
Consumul mediu zilnic (mc)
Municipii 19527 2282 350 219 631 21033
Orase 3711 300 110 20 38 1267
Comune 9708 272 245 4,36 44 2169

Prin Masura ISPA, a fost realizata reabilitarea totala a statiei de epurare a municipiului, localizata in partea de est a orasului, langa Raul Buzau, fapt ce a dus la marirea eficientei epurarii, fiind indeplinite conditiile prevazute de normele romanesti si europene pentru deversarea in ape nesensibile. Procesul de tratare cuprinde: pretratare, tratare primara si tratare biologica. Facilitatile de tratare a namolului au fost imbunatatite prin stocare, deshidratare si furnizarea de echipament pentru incarcarea si transportul namolului deshidratat. Modernizarea statiei a cuprins:

• reabilitarea structurilor existente si construirea unor structuri noi;

• inlocuirea tuturor echipamentelor mecanice si electrice;

• introducerea unui sistem de monitorizare si control al operarii statiei - SCADA;

• tratarea si deshidratarea namolului;

• producerea de energie electrica si termica prin cogenerare- utilizand biogazul rezultat in procesul de fermentare a namolului;

• laborator nou, utilat complet.

Incidente

Dezvoltare / investitii

Pentru noi constituie obligatii esentiale sa facem eforturi pentru modernizarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor de lucru si sa continuam investitiile pentru cresterea ratei de acces a buzoienilor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Noutati / comunicate de presa

Formulare

Analize calitatea apei

Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calitatii apei potabile avizate de DSP Buzau, intocmite in conformitate cu legislatia in vigoare citeste mai mult

Club H2O

Intrati in club H2o

Doriti sa aflati informatii noi despre apa, importanta sa pentru noi toti, despre protectia mediului si despre activitatile organizate de Compania de Apa in acest sens? Intrati in Club H2O!

De la momentul infiintarii sale, Compania de Apa a fost in mijlocul comunitatii pe care o deserveste. Am inscris in valorile noastre fundamentale grija pe care o datoram fata de informarea clientilor nostri, cresterea gradului de constientizare a publicului vizavi de problematica mediului inconjurator, educarea unor comportamente responsabile fata de sursele de apa si consumul de apa. Sugestiile dumneavoastra privitoare la dezvoltarea Club H20 sunt binevenite.