Campanie ”Zilele porților deschise”- Vizite ale elevilor la Obiectivele CAB
Număr record de vizitatori – peste 1600 de elevi
Citește articolulPe 26 octombrie 2022 a avut loc prezentarea Stației de Tratare Apă Uzată din municipiul Buzău, eveniment organizat de către conducerea și specialiștii din Compania de Apă S.A. Buzău și al cărui scop a fost evidențierea aspectelor importante din cadrul prestării serviciului public de canalizare-epurare, procesele tehnologice de tratare a apei uzate ce provine din rețeaua de canalizare a orașului, dar și relaționarea cu principalii parteneri populația orașului Buzău și agenții economici prezenți în areal.
Evenimentul a fost coordonat de directorul general al Companiei de Apă S.A. Buzău, ing. Simona SĂVULESCU și derulat de manageri ai operatorului regional din județul Buzău cărora li s-au alăturat: Mihail Gabriel ILIE, subprefect al Județului Buzău, Adrian PETRE, vicepreședinte al Consiliului Județean, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, reprezentant al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, 7 reprezentanți ai asociațiilor prinicipale de proprietari din municipiul Buzău, reprezentanți ai celor mai mari agenți economici din Buzău, precum Ursus Breweries, Agrana, Martelli, Ductil S.A.
Mai jos menționăm specialiștii CAB care au susținut prezentări de specialitate: Claudia Antimir, șef Sector Dispecerat în Compania de Apă S.A. Buzău, Florina Năstase, șef Sector Tratare Apă Uzată în Compania de Apă S.A. Buzău, -Alina Popescu, manager departament Laboratoare din Compania de Apă S.A. Buzău.
Concluziile evenimentului:
Vă punem la dispoziție un material video cu scop educativ astfel încât esența prezentării din cadrul evenimentului din 26 octombrie 2022 de la Stația de Tratare Apă Uzată Buzău să fie realitatea fiecărei zile a fiecăruia dintre consumatorii de apă din Buzău – O STAȚIE DE EPURARE MENȚINE VIAȚA!
Serviciul de alimentare cu apă este un serviciu local. În fiecare localitate, factorii precum: calitatea surselor de apă utilizate, tratamentele necesare de potabilizare, relieful, numărul de locuitori influențează tariful apei.
În județul Buzău, tariful apei este unic pentru toți utilizatorii, fiind reglementat de ANRSC.
La realizarea unor branșamente de apă noi, costul contorului revine utilizatorului. Ulterior, toate costurile de înlocuire și întreținere vor reveni Companiei de Apă S.A. Buzău.
În situația în care contorul este deteriorat din cauze ce țin de utilizator (deteriorare, furt, îngheț, intervenții neautorizate etc.) costul înlocuirii îi revine utilizatorului.
Orice intervenție neautorizată va fi tratată conform prevederilor Regulamentului Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare al Companiei.
După contorizarea la nivel de apartament, se constată uneori diferenţe între suma cantităţilor înregistrate de repartitoarele de costuri din apartamente şi cantităţile înregistrate de contorul de branşament.
Aceste diferenţe pot apărea din diferite cauze:
Pe site-ul nostru www.cabuzau.ro, accesați secțiunea Cum devin client.
Acolo veți regăsi un ghid pas cu pas pentru efectuarea operațiunii online.
Facturarea serviciului de canalizare a apei pluviale prestat de către Compania de Apă S.A. Buzău se realizează în conformitate cu Regulamentul Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare al Companiei.
Apa meteorică preluată de canalizare se stabilește în funcție de suprafețele deținute, construite și neconstruite, declarate de utilizatori și de cantitățile specifice de mai jos:
Pentru a veni în sprijinul clienților noștri, am împărţit cantitatea anuală de apă pluvială pe fiecare factură, pentru numărul de zile cuprins în perioada de facturare.
Regăsiți mai multe informații AICI