Verificarea metrologica a contoarelor

Laboratorul de verificari contoare de apa este autorizat sa execute numai verificari periodice pentru contoarele proprietatea companiei si pentru terti, persoane fizice si juridice, in baza autorizarii obtinute de la Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML), in urma evaluarii conform procedurilor proprii ale autoritatilor de reglementare.

Verificarea metrologica a contoarelor

Autorizarea de functionare  demonstreaza capabilitatea laboratorului de a satisface cerintele standardului  SR EN ISO/CEI 17025 :2005   "Cerinte generale pentru competenta  laboratoarelor  de  incercari  si etalonari". 

Laboratorul de verificari contoare de apa este reevaluat periodic si activitatea sa este monitorizata saptamanal (in fiecare zi de joi), conform programului de supraveghere aprobat. Laboratorul este dotat cu doua instalatii de verificat contoare de apa, care sunt etalonate periodic conform programului stabilit si aprobat, in laboratoarele Institutului National de Metrologie, pentru a demonstra trasabilitatea unitatii de masura la etaloanele nationale. Verificarea metrologica a contoarelor de apa este executata de personal de specialitate, autorizat periodic de BRML.

Laboratorul companiei este singurul laborator din judet care poate verifica metrologic contoare din spatiul Uniunii Europene,  in baza obtinerii  autorizarii pentru verificarea metrologica a contoarelor de apa introduse pe piata si puse in fabricatie conform Directivei 2004/22/EC (MID).

Verificarea metrologica a contoarelor de apa se face prin completarea unei cereri de verificare metrologica pt. persoanele fizice, iar pt. pers. juridice pe baza de comanda, direct la laborator. 

Contoarele sunt eliberate numai dupa ce clientii (tertii) fac dovada platii. Plata se face la sediul Companiei de Apa - Serviciul facturari-casierie.

Laboratorul elibereaza pentru contoarele de apa verificate buletine de verificare metrologica, in care este mentionat termenul de valabilitate al verificarii metrologice, in conformitate cu "Lista oficala a mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal", in vigoare. Valabilitatea verificarii metrologice pentru contoarele de apa rece este de maxim 7 ani si pt. apa calda max. 4 ani.

Tarife:

- Contoare de apa rece si calda cu diametre cuprinse intre (15-25) mm - 19,84 lei (TVA inclus)

- Contoare de apa rece cu diametre (25-40) mm - 33,85 lei (TVA inclus).

 

Sediul laboratorului este in parcul Crang, langa Sursa de Apa Crang. Detalii puteti obtine la tel. 0238/720813. Program de functionare: luni-joi - 07.30 - 16.00 si vineri - 07.30 - 13.30.

Primirea contoarelor in laborator se face  lunea si martea, iar predarea din laborator in fiecare zi de vineri. Personalul laboratorului nu executa operatii de demontare-remontare a contoarelor de apa.

Incidente

Dezvoltare / investitii

Pentru noi constituie obligatii esentiale sa facem eforturi pentru modernizarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor de lucru si sa continuam investitiile pentru cresterea ratei de acces a buzoienilor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Noutati / comunicate de presa

Formulare

Analize calitatea apei

Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calitatii apei potabile avizate de DSP Buzau, intocmite in conformitate cu legislatia in vigoare citeste mai mult

Club H2O

Intrati in club H2o

Doriti sa aflati informatii noi despre apa, importanta sa pentru noi toti, despre protectia mediului si despre activitatile organizate de Compania de Apa in acest sens? Intrati in Club H2O!

De la momentul infiintarii sale, Compania de Apa a fost in mijlocul comunitatii pe care o deserveste. Am inscris in valorile noastre fundamentale grija pe care o datoram fata de informarea clientilor nostri, cresterea gradului de constientizare a publicului vizavi de problematica mediului inconjurator, educarea unor comportamente responsabile fata de sursele de apa si consumul de apa. Sugestiile dumneavoastra privitoare la dezvoltarea Club H20 sunt binevenite.