Furnizare apă cu program – UAT Năeni
Năeni 06.11.2024Compania de Apă S.A. Buzău anunță că, începând cu data de 06.11.2024, furnizarea apei potabile în UAT Năeni se va desfășura zilnic, 24/24.
Vezi detaliiAșa cum am amintit, la finalul anului 2022, Compania de Apă Buzău a concretizat o finanțare din bugetul Programului Operațional Infrastructură Mare pentru implementarea unui sistem avansat de monitorizare a stării tehnice a rețelei și contorizare inteligentă. În acest sens, se instalează 7500 de contoare inteligente de apă rece ce dispun de sisteme de citire/comunicație tip LoRa și se implementează soluții software dedicate de Management inteligent al sistemului de monitorizare/contorizare, infrastructură hardware – server local pentru implementarea soluției software, achiziție în valoare de 1,5 milioane de euro.
Proiectul se apropie de final, investiția fiind implementată în proporție de 93% în Municipiul Buzău, adică au fost montate 7.000 de contoare inteligente LoRa dintr-un total de 7.500.
Datorită carateristicilor avansate din punct de vedere digital (module de comunicație radio cu softuri profesionale de monitorizare și analiză consumuri), prin montarea acestor module radio de tip LoRa crește acuratețea citirii contoarelor și se elimină eroarea umană, reușim să detectăm de la distanță, în timp real spărturile ascunse apărute în rețeaua interioară de apă, iar lucrările echipelor Companiei elimină posibilele pierderi semnificative de apă la nivelul Municipiului.
De asemenea, prin aceste module, vor fi identificate, pe lângă defecțiunile apărute la rețeaua de distribuție a apei, și eventualele fraude făcute asupra contoarelor: contor blocat, contor inversat, contor demontat etc.
Termenul de finalizare al proiectului este 31 Decembrie 2023.
Intervențiile în rețeaua de distribuție a Municipiului Buzău din ultima perioadă, într-un număr relativ mare au avut loc datorită acestei monitorizări inteligente LoRa.
Continuăm implementarea unui sistem avansat de monitorizare a stării tehnice a rețelei și contorizare inteligentă pentru acoperirea completă, de 100%, în Municipiul Buzău, apoi vom continua în Râmnicu Sărat.
Serviciul de alimentare cu apă este un serviciu local. În fiecare localitate, factorii precum: calitatea surselor de apă utilizate, tratamentele necesare de potabilizare, relieful, numărul de locuitori influențează tariful apei.
În județul Buzău, tariful apei este unic pentru toți utilizatorii, fiind reglementat de ANRSC.
La realizarea unor branșamente de apă noi, costul contorului revine operatorului, inclusiv toate costurile de înlocuire vor reveni Companiei de Apă S.A. Buzău.
În situația în care contorul este deteriorat din cauze ce țin de utilizator (deteriorare, furt, îngheț, intervenții neautorizate etc.) costul înlocuirii îi revine utilizatorului.
Orice intervenție neautorizată va fi tratată conform prevederilor Regulamentului Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare al Companiei.
Facturarea serviciului de canalizare a apei pluviale prestat de către Compania de Apă S.A. Buzău se realizează în conformitate cu Regulamentul Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare al Companiei.
Apa meteorică preluată de canalizare se stabilește în funcție de suprafețele deținute, construite și neconstruite, declarate de utilizatori și de cantitățile specifice de mai jos.
Regăsiți mai multe informații AICI
Pe site-ul nostru www.cabuzau.ro, accesați secțiunea Cum devin client.
Acolo veți regăsi un ghid pas cu pas pentru efectuarea operațiunii online.
După contorizarea la nivel de apartament, se constată uneori diferenţe între suma cantităţilor înregistrate de repartitoarele de costuri din apartamente şi cantităţile înregistrate de contorul de branşament.
Aceste diferenţe pot apărea din diferite cauze: